XS4ALL: alle muziek en films verplicht online

Auteur: Loek Essers

XS4ALL wil met een petitie de Tweede Kamer laten vergaderen over het verplicht online zetten van films en muziek. Zo moet illegaal downloaden verdwijnen.

De provider is het zat de spil te zijn in de pogingen van de entertainmentindustrie illegaal downloaden tegen te gaan. Het is, zo stelt de provider, niet de taak van de isp’s om de problemen van de auteursrechtenindustrie op te lossen. Dat moeten zij zelf doen. Wel doet XS4ALL een voorstel om de problemen rond illegaal downloaden op te lossen.

Portal

De provider wil wel een voorstel doen waarop er geld verdiend kan worden aan het verplicht online zetten van films en muziek. “Je zou een portal kunnnen maken of een website à la iTunes waarop je alle films en muziek waar iedereen op zit te wachten gewoon kan downloaden tegen een redelijke vergoeding. Bijvoorbeeld door te betalen met je creditcard, het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.” Volgens XS4ALL is dit ook prima te regelen omdat de entertainmentindustrie voor een heel groot deel geclusterd is in grote bedrijven. Daardoor zou er snel overeenstemming tussen partijen kunnen komen, denkt de provider.

Bron

Van zo’n portal zou ik zeker gebruik maken als de kwaliteit ook echt hetzelfde is als de originele muziek / video. Voor muziek dus beslist geen MP3 maar bv Flac.

Laatst bewerkt door Arie op dinsdag 27 april, 2010 om 17:16

Advertisements