Tux ICT

ABJ photography & video

Opvolger HCC-dagen geschrapt wegens weinig animo

De opvolger van de HCC-dagen en de Gameplay, ‘Home Multimedia Entertainment’, wordt dit jaar niet gehouden. Er zou ‘onvoldoende belangstelling’ zijn voor het evenement van uitgever HUB, dat vorig jaar nog als een succes werd bestempeld.

De beurs zou van 5 tot en met 7 november in de Jaarbeurs te Utrecht worden gehouden, maar op de website van HME is te lezen dat dat niet doorgaat. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug. De voornaamste reden voor het schrappen van het evenement zou ‘onvoldoende belangstelling bij exposanten en de verschillende interessegebieden’ zijn.

Opvallend genoeg beoordeelde de uitgever de editie van vorig jaar van het evenement nog als een ‘daverend succes’, met 54.000 bezoekers en tevreden exposanten. Volgens directeur Johan van Dijk van evenementorganisator MagEvents, onderdeel van HUB Uitgevers, was er echter ‘geen andere keuze’. Het is volgens hem aan de ‘crisis’ te wijten dat exposanten geen belangstelling meer zouden hebben. Het is niet duidelijk of het evenement volgend jaar wellicht wel doorgaat.

In 2008 bundelden de organisatoren van de HCC-dagen en de Power Unlimited Gameplay hun krachten in het nieuwe evenement HME. Het is niet bekend of die beurzen nu weer afzonderlijk verder zullen gaan. De HCC broedt in ieder geval op een manier om de HCC-dagen toch te kunnen houden. In 2008 hadden veel HCC-leden overigens nog kritiek op HME.

Door Joost Shellevis, Tweakersnet

Persoonlijk kan ik er niet wakker van liggen dat het niet doorgaat.

De HCC-dagen waren vroeger wel leuk, maar de laatste jaren stelde het niks meer voor. De leuke aanbiedingen / koopjes die je vroeger had waren er al lang niet meer.

Advertisements

25 August 2010 - Posted by | Events

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: