Garmin bezint zich op toekomst smartphone-productie

Door Olaf van Miltenburg, vrijdag 10 september 2010 15:32

Garmin beslist in de komende kwartalen of het doorgaat met het produceren van smartphones, zo heeft de financiële topman van het bedrijf verklaard.
De verkoop van Garmins Nüvifone zou niet aan de verwachtingen voldoen.

Garmin liet bij de presentatie van de kwartaalcijfers, begin augustus, al weten dat de omzet van 27 miljoen dollar van de smartphone-divisie beneden de verwachting lag. Tegen Reuters laat Kevin Rauckman, chief financial officer van Garmin, blijken dat de kans groot is dat het van oorsprong op navigatie gerichte bedrijf de smartphonemarkt gaat verlaten.

“Als we niet succesvol worden met modellen moeten we een stap terugdoen, evalueren en uiteindelijk de beste beslissing nemen. We moeten de komende kwartalen besluiten of we blijven investeren of dat we ons terugtrekken”, sprak Rauckman.

De smartphonestrategie van Garmin heeft zich vanaf het begin gekenmerkt door onduidelijkheid. Zo was er na aankondigingen van Nüvifone-modellen regelmatig onduidelijkheid over de beschikbaarheid. Om hierin verbetering te brengen, zocht Garmin toenadering tot Asus. In april introduceerde Garmin nog het Android-toestel Garminfone in de VS, maar net als eerdere smartphones van het bedrijf werd de hoge prijs als nadeel van het model gezien. In Nederland wordt alleen de Garmin-Asus Nüvifone A10 geleverd, in combinatie met een abonnement van KPN of een van zijn dochters.

Bron : Tweakers.net

Advertisements