HP komt met drie WebOS-tablets op CES

Hardwaremaker HP komt op elektronicabeurs CES met drie tablets met WebOS onder de naam PalmPad. De tablets hebben een scherm met een diagonaal rond 9,5″ en beschikken over twee camera’s, zo meldt Fox News.

Daarnaast zijn een usb 3.0-poort en een mini-hdmi-aansluiting aanwezig, zegt Fox News op basis van een anonieme bron. Er komen drie versies met kleine verschillen. Bovendien zal een vierde versie van de PalmPad voor studenten uitkomen, met een schermdiagonaal van 8,9″. De drie overige PalmPads krijgen een scherm van rond 9,5 of 10″, ongeveer even groot als het 9,7″-scherm van Apples iPad.

De PalmPad weegt rond 550 gram en draait op WebOS, het besturingssysteem dat HP in handen kreeg na de overname van smartphonemaker Palm eerder dit jaar. Hoewel WebOS 2.0 voor smartphones net is uitgekomen, zou op de PalmPad WebOS 2.5.1 draaien. De tablet zou in maart 2011 uitkomen.

Er gaan sinds de overname geruchten over een tablet van HP met WebOS. WebOS is in tegenstelling tot Windows 7 gebouwd voor touchscreens. Het OS wordt bestuurd met gebaren en biedt vergaande integratie met webdiensten als Gmail en Facebook.

Bron : Tweakers.net

Advertisements