Watersporters Brielse Meer boos op recreatieschap

Watersporters op het Brielse Meer zijn boos op het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg omdat deze allerlei voorzieningen op de verschillende eilandjes in het meer wil afbreken.
Aanlegsteigers, toiletgebouwtjes en bankjes worden gesloten of verwijderd en het gras wordt niet meer gemaaid. Volgens het recreatieschap is dit het gevolg van veranderde wensen van recreanten en bezuinigingen op Groenservice Zuid-Holland dat de voorzieningen moet onderhouden.

Niets gevraagd

Veel watersporters zijn boos omdat ze niet gekend zijn in de veranderingen en zich afvragen waar ze moeten blijven met hun bootjes. Volgens hen kunnen ze straks nergens meer aanleggen en moeten ze noodgedwongen in de jachthavens blijven liggen. Onder hen zijn mensen die al flink op leeftijd zijn en soms al tientallen jaren op het Brielse Meer op hun bootje zitten.

Struinnatuur

Het recreatieschap liet eerder in een persbericht weten dat het aantal watersporters met een derde is verminderd en dat uit een enquête zou blijken dat de wensen van de recreanten is veranderd. Mensen zouden meer behoefte hebben aan struinnatuur. Dit vergt minder onderhoud en kost ook minder. En dat is natuurlijk weer mooi meegenomen in tijden van bezuinigingen.

Overlegorgaan opgericht

De watersporters hebben geen idee onder wie de enquête is gehouden en voelen zich door het recreatieschap buitengesloten. Ze hebben inmiddels het Overlegorgaan Brielse Meer Noord opgericht en willen op deze manier meepraten over wat het recreatieschap op en rond het Brielse Meer gaat doen.

Bron : Rijnmond nieuws

1 van de haventjes

Hier nog wat foto’s van mijn recente bezoek aan het Brielse Meer ( eiland Middenplaat )

Advertisements