Tux ICT

ABJ photography & video

Watersporters Brielse Meer boos op recreatieschap

Watersporters op het Brielse Meer zijn boos op het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg omdat deze allerlei voorzieningen op de verschillende eilandjes in het meer wil afbreken.
Aanlegsteigers, toiletgebouwtjes en bankjes worden gesloten of verwijderd en het gras wordt niet meer gemaaid. Volgens het recreatieschap is dit het gevolg van veranderde wensen van recreanten en bezuinigingen op Groenservice Zuid-Holland dat de voorzieningen moet onderhouden.

Niets gevraagd

Veel watersporters zijn boos omdat ze niet gekend zijn in de veranderingen en zich afvragen waar ze moeten blijven met hun bootjes. Volgens hen kunnen ze straks nergens meer aanleggen en moeten ze noodgedwongen in de jachthavens blijven liggen. Onder hen zijn mensen die al flink op leeftijd zijn en soms al tientallen jaren op het Brielse Meer op hun bootje zitten.

Struinnatuur

Het recreatieschap liet eerder in een persbericht weten dat het aantal watersporters met een derde is verminderd en dat uit een enquête zou blijken dat de wensen van de recreanten is veranderd. Mensen zouden meer behoefte hebben aan struinnatuur. Dit vergt minder onderhoud en kost ook minder. En dat is natuurlijk weer mooi meegenomen in tijden van bezuinigingen.

Overlegorgaan opgericht

De watersporters hebben geen idee onder wie de enquête is gehouden en voelen zich door het recreatieschap buitengesloten. Ze hebben inmiddels het Overlegorgaan Brielse Meer Noord opgericht en willen op deze manier meepraten over wat het recreatieschap op en rond het Brielse Meer gaat doen.

Bron : Rijnmond nieuws

1 van de haventjes

Hier nog wat foto’s van mijn recente bezoek aan het Brielse Meer ( eiland Middenplaat )

Advertisements

13 July 2011 - Posted by | Maatschappij, Natuur, Outdoor

5 Comments »

 1. haha mijn stuk staat in de Brielse Courant op de voorpagina.. Alleen dit stukje hebben ze weggelaten:
  “Dit gaat dezelfde proportie aannemen als de bangmakerij van de terroristische aanslagen van Al Qaida. Het nieuwe wapen van de overheid om de burger nog meer af te nemen na de dreigementen van Al Qaida en de opwarming van de aarde is Griekse toestanden.”

  Comment by Sjaak | 20 July 2011 | Reply

  • Mooi dat het in de krant is gekomen.
   Tja dat er een stukje weggelaten wordt verwonderd mij niets meer. Het gros van de kranten huilt nu eenmaal braaf mee met onze ” bestuurders “

   Comment by Arie | 20 July 2011 | Reply

 2. Tja ze pakken de ouderen en zwakkeren het eerst daar hebben ze het minst van te vrezen.

  Comment by sjaak | 16 July 2011 | Reply

 3. Toevallig gisteren gereageerd op het artikel Uitstel van executie in de Brielse Courant..

  Geachte,

  Met enige verbazing heb ik net het artikel ‘Uitstel van executie’ op de frontpage van uw krant gelezen. Hierin staat vermeld dat de genoemde bezuinigingen pas toeslaan in 2012?? Ik weet niet of het redactielid bekend is met het gebied en of deze een kijkje is gaan nemen want deze bezuinigingen zijn nu al een feit. Zelf kom ik niet op het nudisten gedeelte dus kan ik daar niet over oordelen maar ik bivakkeer regelmatig op de andere velden of begeef ik me op de fiets. Normaal gesproken kon ik dan op verschillende velden even uitrusten op een bankje en kon ik ook mijn vuil deponeren in de afvalbakken die voldoende aanwezig waren langs de rit. Tot mijn verbazing waren vele van deze voorzieningen aan het begin van het seizoen verdwenen en ook het gras staat op diverse velden tot op kniehoogte. De bezuinigingen zijn dus al toegeslagen.

  Jammer is wel dat het altijd de burger treft en dat gemeente en overheid op het eigen apparaat geen cent bezuinigt als hun tekort komen heffen ze gewoon meer uit de onuitputtelijke geldkraan die belastingbetaler heet. We redden en kopen liever voetbalclubs, flatgebouwen en tal van andere zaken en partijen die er zelf een zooitje van maken dan dat we een recreatiegebied van fatsoenlijk uitrusting voorzien. En dan durven te dreigen met Griekse toestanden!? Dit gaat dezelfde proportie aannemen als de bangmakerij van de terroristische aanslagen van Al Qaida.
  Het nieuwe wapen van de overheid om de burger nog meer af te nemen na de dreigementen van Al Qaida en de opwarming van de aarde is Griekse toestanden. Bent u al bang?

  Met vriendelijk groet,

  Sjaak

  Comment by sjaak | 14 July 2011 | Reply

  • De politiek is volkomen de weg kwijt en ziet burgers alleen nog maar als een lastenpost waar je zoveel mogelijk moet zien te graaien.

   Vandaag de volgende miskleun op Rijnmond gezien, Subsidiestop voor tuinierende ouderen, besparing €5000 p/j.
   Wedden dat als dit doorgaat er een nieuwbopuwproject komt met bv peperdure kantoren

   Comment by Arie | 15 July 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: