Tux ICT

ABJ photography & video

Ondersteuning LTS-versies Ubuntu uitgebreid

Canonical heeft vandaag aangekondigd dat langetermijnversies, of LTS-versies, van Ubuntu langere ondersteuning krijgen. Vanaf Ubuntu 12.04 LTS zullen desktopversies vijf jaar ondersteund worden.

Dit maakt Canonical op vrijdag bekend. Eerder kregen LTS-versies drie jaar ondersteuning, wat gebruikers één jaar gaf om van de vorige naar de volgende LTS-versie te migreren. Nu is dat dus vanwege veel vraag van gebruikers verlengd.

In april 2012 wordt de vierde LTS-versie van Ubuntu gelanceerd, versie 12.04 Precise Pangolin. LTS-versies zijn erg populair onder zakelijke Ubuntu-gebruikers. Hoewel er geen cijfers zijn over het aandeel van LTS-gebruikers op de desktop, wijst Canonical erop dat zeventig procent van de servergebruikers een LTS-versie draait.

Wel brengt Canonical na de eerste twee jaar na de lancering van een LTS-versie alleen nog ‘onderhoudsupdates’ uit, in plaats van ook de zogenaamde ‘dot releases’ waarin alle eerdere updates verwerkt zitten en migreren naar nieuwe hardware eenvoudiger wordt.

Canonical heeft deze zet overigens ook gemaakt om systeemfabrikanten meer aan te spreken. Ubuntu met een LTS-versie met vijf jaar ondersteuning is een beter aanbod dan met maar drie jaar ondersteuning.

De ondersteuning van LTS-serverversies blijft overigens op vijf jaar ondersteuning.

Bron : Techzine via Twitter

Dat Ubuntu 5 jaar ondersteund gaat worden boeit me eigenlijk niet zo 😉
Zelf werk ik alleen nog met Debian en Linux Mint, maar ik verwacht dat Linux Mint LTS ( de Ubuntu based versie ) dan ook 5 jaar ondersteund gaat worden, en dat vind ik weer wel interessant 😉

Advertisements

21 October 2011 - Posted by | ICT, Linux, Linux Mint, Operating Systems, Ubuntu |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: