Mandriva dreigt failliet te gaan

Het bedrijf achter de Linux-distributie Mandriva dreigt failliet te gaan. Het bedrijf verkeert in financiële problemen, maar een van de aandeelhouders gaat niet akkoord met een herfinanciering. Daarom dreigt deze week het doek te vallen.

De ceo van Mandriva heeft de aandeelhouders eind december al een brief gestuurd waarin het faillissement ter sprake kwam. Deze brief is nu pas op het forum van Mandriva geplaatst en werd door InfoWorld ontdekt.

De ceo schrijft dat het licht op 16 januari uitgaat als er geen herfinanciering tot stand komt. Een van de aandeelhouders zou 4 miljoen in het bedrijf willen steken, maar de andere aandeelhouders zouden het herfinancieringsplan hebben tegengehouden. Met name aandeelhouder LinLux zou tegenstribbelen. De ceo noemt de weigering van het bedrijf om met de herfinanciering akkoord te gaan onterecht.

Financiële problemen zijn geen onbekend terrein voor Mandriva. In 2010 ging het bedrijf al bijna over de kop, maar toen sprongen nieuwe investeerders financieel bij. Ook in 2002, toen Mandriva nog Mandrake heette en het bedrijf erachter nog MandrakeSoft, was er sprake van financiële nood. Of het bedrijf er ook dit keer weer ternauwernood in slaagt om de financiële problemen te bedwingen, is onduidelijk.

Bron : Tweakers.net

Advertisements