TweetCaster 5.6 integreert fotobewerkingssoftware Aviary

De nieuwste versie van TweetCaster for Twitter brengt een aantal zeer interessante nieuwe functies met zich mee. De meest belangrijke nieuwe mogelijkheid is wel het bewerken van foto’s in de Twitterapplicatie zelf.

TweetCaster for Twitter

De ontwikkelaar Handmark heeft al geruime tijd een zeer uitgebreide Twitterapplicatie voor zowel Androidtelefoons en -tablets in de Android Market staan. Dit zijn TweetCaster, TweetCaster Pro (de betaalde versie) en TweetCaster (Twitter) HD Beta. We hebben al vele Twitterapplicaties op Androidworld onder de loep genomen maar TweetCaster is toch wel één van de meest uitgebreide in zijn soort. Nu heeft Handmark een aantal nieuwe functies toegevoegd waarmee TweetCaster zich weer ietsje verder verwijderd van de concurrentie, in positieve zin.

Nieuwe functies

Naast de uitgebreide SmartLists en Search Party is het nu mogelijk om foto’s te bewerken alvorens je ze verstuurt. Dit is ook al mogelijk in Handmark’s Facebook-app, FriendCaster. Het bewerken van foto’s vanuit de app is meteen ook de grootste verbetering in TweetCaster en zowel voor de gratis als de Pro-versie beschikbaar. Zo kun je nu onder andere filters, tekst of stickers toevoegen, de grootte van de foto aanpassen, rode ogen verwijderen of de helderheid en verzadiging instellen. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die deze functie biedt.

Om foto’s te bewerken zul je wel eerst de (gratis) plug-in ‘Photo Effects Plugin by Aviary‘ moeten downloaden. Dit is mogelijk vanuit TweetCaster zelf. De plug-in zoals hij in TweetCaster bestaat is in opzet gelijk aan de fotobewerkingssoftware Aviary Photo Editor, welke we onlangs hebben besproken.

Lees het hele artikel op Androidworld

Advertisements