Canonical staakt financiële ondersteuning Kubuntu

Vannacht zag ik het al op Arstechnica.

Canonical gaat de Kubuntu-distributie niet langer financieel ondersteunen. Tot nu toe werkte een ontwikkelaar van Canonical in werktijd aan de KDE-versie van Ubuntu, maar na versie 12.04 moet de community het project verder ontwikkelen.

Dat heeft hoofdontwikkelaar Jonathan Riddell van Kubuntu bekendgemaakt via een mailinglist van het project. Canonical, het bedrijf achter de populaire Ubuntu Linux-distributie, droeg tot nu toe bij aan de ontwikkeling van Kubuntu; Riddell werkte in opdracht van Canonical aan de distributie.

Dat is na versie 12.04 van Kubuntu afgelopen. Riddell blijft wel in dienst van Canonical, maar kan dan niet langer onder werktijd aan de KDE-versie van Ubuntu werken. Daardoor zal de community alle ontwikkeling moeten oppakken. Riddell zegt in zijn vrije tijd weinig tijd te hebben voor ontwikkeling, omdat hij kampt met een slechte gezondheid.

Lees het hele artikel op Tweakers.net

Op zich wel jammer, maar aan de andere kant zijn er genoeg andere Linux distributies die KDE gebruiken. Bovendien vraag ik me af of de impact wel zo groot zal zijn door het wegvallen van 1 developer, er werd tenslotte al een hoop vanuit de community gedaan.

Advertisements