Google Drive komt volgende week met 5GB opslag per gebruiker

Google Drive, de langverwachte opslagdienst van het zoekbedrijf wordt waarschijnlijk volgende week geïntroduceerd. Gebruikers zullen gratis 5GB opslagruimte krijgen. Concurrent DropBox bijvoorbeeld, biedt slechts 2GB gratis.

Volgens website The Next Web, dat documenten in bezit heeft over de nieuwe dienst, moet de dienst halverwege volgende week officieel beginnen. Drive moet een gratis dienst worden en gebruikers krijgen bij aanmelding 5GB opslagruimte. Voor mensen die daar niet genoeg aan hebben zal er de optie zijn om extra capaciteit bij te kopen. Naar verwachting zal Google ook direct een api aanbieden, zodat ontwikkelaars de dienst in hun applicaties kunnen verwerken.

Drive moet op verschillende platforms gaan werken. Zoals bij alle Google-diensten komt er een webinterface, daarnaast zijn er apps voor Windows, Mac, Android en iOS. Op de desktop moet de applicatie een map gaan bieden die automatisch gesynchroniseerd wordt met de webopslag, zoals DropBox dat ook doet. Over de werking van de mobiele apps is nog niets bekend.

Google Drive is waarschijnlijk al enige tijd in ontwikkeling; in 2007 deden al geruchten de ronde dat Google aan de opslagdienst zou werken. Waarom het zo lang geduurd heeft voordat Drive daadwerkelijk uitkomt, is niet bekend. Gebruikers kunnen al wel langer veel soorten bestanden opslaan via hun Google-account. Picasaweb biedt ruimte aan foto’s en video’s, terwijl bij Google Docs al enige tijd veel soorten bestanden kunnen worden geüpload.

Bron : Tweakers.net

Weer een mooie dienst van Google, alleen jammer dat er nog niets bekend is over een Linux client.

Advertisements