Noodhulp van Dichtbij

NoodhulpAZG-MSF

Noodhulp van dichtbij : de wereld van Artsen zonder Grenzen

De medische noodhulp van Artsen zonder Grenzen vindt meestal plaats aan de andere kant van de wereld. Daarom toeren wij in juni 2013 langs 3 steden in Nederland om ons werk dichter bij huis te brengen. Met het evenement ‘Noodhulp van dichtbij: de wereld van Artsen zonder Grenzen’ willen wij mensen in Nederland de unieke mogelijkheid geven met eigen ogen te zien hoe wij onze noodhulp verlenen. En de kans bieden om van onze hulpverleners zelf te horen hoe zij bijvoorbeeld een mobiele kliniek of een vaccinatiecampagne uitvoeren.

‘Noodhulpkamp’

Daarvoor zetten we middenin Amsterdam, Enschede en Rotterdam een opblaasbaar hospitaal, cholerakliniek, waterpunt, voedingskliniek, vaccinatie-actiepost en een mobiele kliniek op. Zo kun je van dichtbij ervaren hoe het bieden van moeder-en-kindzorg eruit ziet, hoe je weet of een kind ondervoed is en hoe je op een leeg stuk land toch voor schoon water kunt zorgen.

Rondleiding door een hulpverlener

Artsen zonder Grenzen hulpverleners zullen rondleidingen geven. Een mooie kans om uit eerste hand te horen hoe zij hun werk doen én ervaren. Aanmelden voor een rondleiding kan bij onze welkomstbalie.

De mens achter de vluchteling

Ook is er aandacht voor de mens achter de vluchteling, in de vorm van foto’s van onder andere Chris de Bode en Eric Bouvet. In Zuid-Sudan, Myanmar en de Democratische Republiek Congo vroeg Artsen zonder Grenzen naar hun verhaal. Hun getuigenissen zijn te zien in een aantal mini-documentaires.

‘Een lange mars’

Op de omheining zijn foto’s te zien uit een reportage van fotojournalist Shannon Jensen ‘Een lange mars’. Zij fotografeerde de schoenen van mannen, vrouwen en kinderen die in juni 2012 een escalerend conflict in de Blauwe Nijlstaat, Sudan ontvluchtten. Velen van hen liepen wekenlang voordat ze de grens met buurland Zuid-Sudan bereikten.

Locaties en tijden

Bron : Artsen Zonder Grenzen Nederland

Advertisements