Software Freedom Day 2013

Software Freedom Day
Datum: zaterdag 21 september, 2013

Op 21 september 2013 is het Software Freedom Day! Dit jaarlijkse evenement wordt wereldwijd gevierd en de NLLGG doet mee. We vieren de vrijheid die open source software geeft en willen deze ervaring graag doorgeven aan anderen. Iedereen is welkom om dit met ons mee te komen vieren, kom dus ook!

Wat kan je verwachten?

Diverse demonstraties en lezingen van/over open source software, zoals LibreOffice en Gimp. De hele dag zullen communities diverse stands bezetten, waar ze het een en ander zullen laten zien en je graag te woord staan over hun favoriete stukje software.

Wil je meer weten over het gebruik van open source software: hoe het werkt, wat het mogelijk maakt en waar ? Dan is dit het evenement om te bezoeken!

Ben je een Windows XP gebruiker, kom dan ook zeker naar deze bijeenkomst om kennis te maken met diverse Linux alternatieven. Zo kun je eenvoudig je pc toch blijven gebruiken als Windows XP in 2014 niet meer door Microsoft geüpdatet wordt.

Het programma staat hier

Kan ik meehelpen?

Uiteraard! Allereerst kunnen we geen genoeg krijgen van publiciteit van dit evenement. Hoe meer volk, hoe meer vreugde. 😉 Verder zoeken we sprekers, communities en mensen die mee willen helpen met de op- en afbouw. Andere ideeën en suggesties nemen we ook altijd graag aan!

Denk jij dat je een leuk onderwerp hebt voor een sessie (een lezing of workshop), dien dan een voorstel bij ons in. We zoeken vooral sprekers, die mensen willen laten kennis maken met bepaalde open source software. Om te zorgen dat de sessies aansluiten bij deze dag, zullen we voorstellen moeten filteren. Mocht het zijn dat jouw onderwerp ons niet geschikt lijkt voor SFD, dan zullen we zeker kijken of het voor een gewone bijeenkomst van de NLLGG past.

Wij nodigen bij deze de communities uit om zich bij ons aan te sluiten en op deze dag een stand te bezetten. Laat zien welke software het vertegenwoordigt, hoe jouw communitie werkt – dat er meer is dan de software.

Wil jij bijdragen? Stuur dan een e-mailtje naar progcie@nllgg.nl.

Adres bijeenkomst

Kranenburg praktijkonderwijs
Tamboersdijk 9
3582 TZ Utrecht

GPS : N 52º 04,576′ E 005º 08,400′

Toegang

Deuren openen om 10 uur, vanaf dan is iedereen (dus ook niet-leden) welkom! De entree is gratis.

Bron : NLLGG

Advertisements